“Het 7 Layers Festival is ontstaan na drie prachtige uitverkochte edities van de ‘7 Layers Sessions’ in Bitterzoet. Bij deze singer-songwriteravonden, georganiseerd door Dotan, staat pure aanpak centraal. Een artiest met zijn of haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. De zaal wordt tijdens deze avonden omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen. Bij het 7 Layers Festival gebeurt hetzelfde, in een weekend in september in verschillende locaties in het centrum van Amsterdam.”

“’7 Layers’ staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de ‘kern’ en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep ‘vreemden’. Op de ‘7 Layers Sessions’ avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.”

“Ik miste in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen en dat werden de 7 Layers Sessions in Bitterzoet. Op deze avonden wilde ik het publiek kennis laten maken met internationale singer-songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen. Na een uitverkocht 7 Layers festival in 2016 kunnen wij nu voor de tweede keer een heus festival presenteren en daar ben ik supertrots op. Het is een prachtige kans voor internationaal talent om zichzelf in de kijker te spelen en voor reeds gevestigde artiesten creëren we een sfeer waar er alle aandacht is voor de muziek in al zijn puurheid “, aldus Dotan.